понеділок, 15 грудня 2014 р.

слалом
Включає різні види слалому (норв. Slalom): одиночний, паралельний, слалом-гігант, супергігант, і паралельний гігантський, - а також сноубордкросс, що увійшов в офіційну програму у другій половині 90-х. Перемагає в змаганнях спортсмен, який швидше за всіх пройшов трасу.
слалом
Змагання зі слалому проходять на гірському схилі (з певним перепадом висот і шириною траси) і відрізняються один від іншого приблизно так само, як різняться між собою традиційні гірськолижні дисципліни. Траса «звичайного» слалому коротша; траса слалому-гіганта може досягати 1000 м, при цьому контрольних воріт на ній менше. Супер-гігант - найшвидший з усіх видів сноубордингу: швидкість спортсмена на трасі досягає 100 км / ч. (Короткі дистанції вимагають від учасників більше технічної майстерності - через більшої кількості контрольних вешок, які їм потрібно об'їхати, зате на довгих дистанціях їм доведеться «працювати» на вищих швидкостях). У паралельному слаломі два сноубордисти стартують одночасно на абсолютно однакових паралельних трасах і прагнуть випередити один одного.
Змагання зі слалому складаються з двох етапів: кваліфікаційного та фінального. І в кваліфікації, і у фіналі спортсмену надається по одній спробі (в паралельному слаломі - по дві: одна на лівій, інша - на правій трасі). Підсумковий результат минулих у фінал спортсменів виводиться по сумарному часу, показаному в двох спробах.
У паралельному слаломі фінал проходить по системі з вибуванням, у разі нічийного результату призначається додатковий заїзд. Якщо спортсмен допустив фальстарт, не зупинився після подачі сигналу про фальстарт або перешкодив суперникові, він дискваліфікується.
Сноубордкрос (англ. Snowboardcross) - вільний спуск по трасі довжиною до 2000 м (і шириною не менше 30 м), в якому одночасно беруть участь 4-6 чоловік. Спортсмени здійснюють стрибки, повороти, долають перешкоди (хвилі, гребінка) і так далі Змагання з сноубордкросс теж діляться на два етапи: кваліфікаційний і фінальний - з вибуванням (суперфінал і малий фінал).
бордеркрос
За грубі технічні помилки (неправильне проходження траси) і за навмисні затримки суперника (поштовхи, удари і так далі) спортсмен дискваліфікується.

Немає коментарів:

Дописати коментар